WYDARZENIA: RELACJA ZE „SZKOŁY ZDROWEGO GOTOWANIA

  Dnia 9.06.2013r. jak co roku odbyły się warsztaty dla Studentów Instytutu Promocji Zdrowia pod nazwą „Szkoła Zdrowego Gotowania”, których  celem było propagowanie wśród Studentów idei zdrowego odżywiania.
     Spotkanie prowadziła promotorka zdrowego stylu życia Pani Lidia Szłowieniec. Studenci mieli możliwość wysłuchania krótkiego wykładu teoretycznego na temat prawidłowego odżywiania, jednak główną część programu stanowiła degustacja smacznych i zdrowych posiłków.

     Pośród zdrowych smakołyków znajdowały się: granola z sosami karobowym i waniliowym, kulki bakaliowe, soczewica z pieczarkami, ciecierzyca w sosie pomidorowym, pełnoziarnisty ryż z warzywami i curry, pasztet z pestek dyni, kotlety z płatków owsianych i słonecznika, kotlety z soi i kaszy jaglanej, pasta ze słonecznika i z ciecierzycy, własnoręcznie pieczony chleb pełnoziarnisty.

Według Studentów najsmaczniejszą pośród zdrowych potraw był mix sałat ze szpinakiem z sosem malinowym oraz sałatka owocowa.
     „Szkoła Zdrowego Gotowania” od zawsze cieszy się sporym zainteresowaniem wśród Studentów Instytutu Promocji Zdrowia, którzy jednogłośnie stwierdzają, że warto dbać o prawidłowe nawyki żywieniowe.

 

Reportaż zdjęciowy:

 

Przeglądając naszą stronę internetową bez zmian w swojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Dzięki temu nasz serwis internetowy może być maksymalnie bezpieczny i wygodny. Dowiedz się więcej o tym, jak używamy plików cookies z Polityki Prywatności.