WYDARZENIA: RELACJA ze Szkoły Zdrowego Gotowania

Dnia 25.03.2012 jak co roku, obyły się zajęcia praktyczne dla studentów Instytutu Promocji Zdrowia pod nazwą. „Szkoła Zdrowego Gotowania”. Pani Lidia Szłowieniec przeprowadziła zajęcia teoretyczne i praktyczne mające na celu propagowanie zdrowego stylu odżywiania oraz uświadomienie studentom jak zgubny wpływ na nasze zdrowie ma niewłaściwe odżywianie. Studenci Instytutu Promocji Zdrowia wysłuchali z zaciekawieniem wykładu, ale spojrzenia ich wędrowały w kierunku suto zastawionych stołów ze zdrowymi smakołykami. Były tam: Granola, krem sojowy karobowy, krem sojowy waniliowy, sałatka owocowa, kulki bakaliowe, ciecierzyca w pomidorach – danie na ciepło, soczewica z warzywami, ryż pełnoziarnisty, kotlety sojowo-jaglane, majonez ze słonecznika, surówka z rukoli i sałaty lodowej, własnoręcznie pieczony chleb pełnoziarnisty żytni razowy.
         

Po części teoretycznej przyszedł czas na długo oczekiwaną degustację przygotowanych potraw. Studenci z zainteresowaniem ale i z rezerwą próbowali potraw po czym zgodnie stwierdzili, że zdrowe odżywianie może być również smaczne i przyjemne oraz, że warto zastanowić się nad swoimi nawykami żywieniowymi.


Reportaż zdjęciowy z zajęć p.n.: „Szkoła Zdrowego Gotowania”:

Przeglądając naszą stronę internetową bez zmian w swojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Dzięki temu nasz serwis internetowy może być maksymalnie bezpieczny i wygodny. Dowiedz się więcej o tym, jak używamy plików cookies z Polityki Prywatności.