Program nauczania: Poradnictwo żywieniowe i dietetyczne – studia podyplomowe

Obszary tematyczne poruszone w toku studiów:

  • Podstawy prawa
  • Historia filozofii
  • Organizacja i zarządzanie w ochronie zdrowia
  • Biomedyczne podstawy rozwoju
  • Ekonomika zdrowia
  • Ekologia i ochrona środowiska
  • Epidemiologia i nadzór sanitarno-epidemiologiczny
  • Promocja zdrowia i edukacja zdrowotna
  • Prawidłowe żywienie człowieka w różnych okresach życia
  • Zapotrzebowanie organizmu na energię i składniki odżywcze
  • Normy żywieniowe i ich ocena
  • Edukacja żywieniowa i marketing
  • Przeciwdziałanie patologiom społecznym
  • Technologia gastronomiczna
  • Planowanie żywienia
  • Wpływ składników pożywienia na zdrowie człowieka
  • Podstawy zdrowia publicznego
  • Zdrowie środowiskowe

Przeglądając naszą stronę internetową bez zmian w swojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Dzięki temu nasz serwis internetowy może być maksymalnie bezpieczny i wygodny. Dowiedz się więcej o tym, jak używamy plików cookies z Polityki Prywatności.