WYDARZENIA: Szkoła Zdrowego Gotowania 2019

Dnia 03.03.2019r. w Wyższej Szkole Teologiczno-Humanistycznej p.k. Nysa odbyła się Szkoła Zdrowego Gotowania. Podczas degustacji studenci mogli spróbować m.in.:
Potraw śniadaniowychsałatki owocowej, kremu sojowo-kakaowego, kremu sojowo-waniliowego, kulek bakaliowych, granoli, chleba żytniego pieczonego na zakwasie, pasty z orzechów włoskich, pestek dyni oraz pomidorów suszonych, świeżo wyciskanych soków ze szpinaku, jarmużu, jabłka, marchwi czy cytryny.

 

Dań obiadowychsałatki greckiej z tofu i majonezem sojowym, brukselek w sosie
z orzechów cashew nerkowca, ryżu pełnoziarnistego z papryką i curry, kotletów z soi
i kaszy jaglanej, leczo z ciecierzycą w pomidorach, paprykarza z kaszy jaglanej
i orzechów ziemnych, kiełbasek sojowych z pieczonymi pieczarkami i soczewicy czerwonej z marchewką.

Przeglądając naszą stronę internetową bez zmian w swojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Dzięki temu nasz serwis internetowy może być maksymalnie bezpieczny i wygodny. Dowiedz się więcej o tym, jak używamy plików cookies z Polityki Prywatności.